Кој е најдобриот начин за чистење на врвовите на рачката за лемење?

За време на безоловното лемење, покрај влажниот сунѓер, постојат и други начини за чистење на врвовите.Кој начин да се прифати зависи од сериозноста на загадувачот на врвовите и технологијата на одржување и методот на лемење.

Упатството подолу ќе ви помогне да го изберете најзгодниот начин за чистење на вашите совети.На пример:
Малку влажниот сунѓер (не дави со вода) е ефикасен начин за чистење под услов на чисти врвови.Редовно менувајте го сунѓерчето и користете дејонизирана вода.Но, постои слабост, кога се користи старата верзија на системот за лемење, поради недостаток на брзи повратни информации за топлината, температурата на врвот ќе се намали по допирање на сунѓерот, а работната температура продолжува само по неколку секунди.Друг недостаток е, топлиот и студениот удар во исто време ќе го оштетат слојот.

Месинг топката за чистење е замена за сунѓер, не бара толку многу одржување и нема да ја намали температурата на врвот за лемење.Што ја прави месинганата топка за чистење посоодветна за рачката за лемење со бавно враќање на топлината.Но, слабоста е преостанатата ќе се прилепува на топката која нема капак против прскање од калај и прскање на ПХБ.Покрај тоа, држачот што ја содржи месингената топка за чистење треба да биде доволно тежок за да се избегне тресење за време на работата.

Металната четка е уште еден инвазивен начин за чистење.Користете го со нежна сила, може целосно да го исчистите и исчистите загадувачот без големо оштетување на врвовите на рачката за лемење.
Врвот на рачката за лемење без желба е начин на хемиско чистење кој повторно ќе се префрли на врвовите на рачката за лемење.Кога сите други методи не се ефикасни, неволното е алтернатива што функционира.Сигурно прекумерното дозирање на неволно би предизвикало оштетување на серверот на облогата на плочата на врвовите на рачката за лемење.
In order to make your work more easy and convenient, Zhongdi represents you an automatic iron tip cleaner ZD-182 which is newly developed. Please write to us zhongdi@zhongdi-solder.net for more info.

вести (7)


Време на објавување: 25 февруари 2022 година